Fysik

Enhed

06. december 2013 af jalo (Slettet)

Hvis jeg foreksempel har en værdi 8,54* 10^-4mL/mg hvordan laver jeg den om til mikrogram/L


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2013 af mathon

du mener vel
                                8,54·10-4 mL/mg   til   L/µg?


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2013 af hesch (Slettet)

8,54*10-4 mL/mg =

8,54*10-7 mL/μg  =

8,54*10-10 L/μg   

( 8,54*10-10 L/μg )-1 = 1,17*109 μg/L


Svar #3
06. december 2013 af jalo (Slettet)

Hesch syndes ikke det passer med deres svar, som jeg har vedhæftet

Vedhæftet fil:Image 1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2013 af hesch (Slettet)

#3: Nej, det gør det sikkert ikke ?  Hvad ved jeg om, hvor mange cm et mol "fylder" ?

Jeg kan ikke genkende dit spørgsmål i #0  i det vedhæftede   :(


Svar #5
06. december 2013 af jalo (Slettet)

ja det rigtigt men nu har jeg vedhæftet spørgsmålet 

Vedhæftet fil:Image 2.jpg

Svar #6
06. december 2013 af jalo (Slettet)

De får den til 85,3ug/L 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2013 af hesch (Slettet)

#5:  Opgiv at forklare mig, hvad det går ud på:  Jeg fatter det alligevel ikke: Min studentereksamen, mat-bio, ligger for langt tilbage.  Andre må træde til her.

PS:  Prøv evt. at spørge biologi eller kemi.


Svar #8
06. december 2013 af jalo (Slettet)

Jeg skrev ikke for at fornærme dig på nogen måde. Jeg vil også mene opgaven skulle løses på den måde du havde skrevet syndes det gav god mening. Men tusind tak for svaret. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. december 2013 af hesch (Slettet)

#8: Jeg har på ingen måde følt mig fornærmet, sidder faktisk og griner lidt af, at nogen engang har prøvet at lære mig lidt om noget lignende ( hadede biokemi, og ikke som den eneste ).


Svar #10
06. december 2013 af jalo (Slettet)

Ok det godt for det var ikke min hensigt:)


Svar #11
06. december 2013 af jalo (Slettet)

Nu tror jeg har fundet ud af det. For dem der ønsker at vide besvarelsen tror den skal løses på følgende måde:

A=log(Io/I)=log(100/(100-12,1))=0,056011...(resten af dicimal tal)

A=E* C* l => C=A/l/E = 0,056011.../1cm/65,56ml/cm*mg=8,543...*10^-4cm* mg/ml* cm=8,543...*10^-4g/L

Lvaer om til mol/L på følgende måde

M(paracetamol) = 151,163g/mol

(8,543...*10^-4)g/L/151,163g/mol=5,651...*10^-6mol/L=5,65mikromol/L

... betyder resten af dicimaltal


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. december 2013 af mathon

M(paracetamol) = 151,17 g/mol

   Lambert-Beers Lov:
                                              ln(I/Io) =  -ελ • L • c

                                              ln(0,879•Io/Io) =  -ελ • L • c

                                              ln(0,879) =  -ελ • L • c

                                              -0,12897 = -ελ • L • c

                                               ελ • L • c = 0,12897

                                               (65,56 mL/(mg·cm) • (1 cm) • c = 0,12897

                                               c = 0,12897 / (65,56 mL/mg) = 1,96721·10-3 mg/mL = 1,96721·10-3 g/L =

                                                              (1,96721·10-3 g/L) / (151,17 g/mol) = 1,30132 mol/L ≈ 1,30 M

                                             

              


Skriv et svar til: Enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.