Matematik

HJÆLP TIL LILLE SJOV MATEMATIK OPGAVE

06. december 2013 af mortenjakobsen5 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, er der nogle som kan hjælp mig med denne lille opgave inden kl. 18? Gerne med udregning :-) 

-Se vedhæftet fil 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2013 af lfdahl (Slettet)

Her er et bud:

A + D = 9. Det kan lade sig gøre på 10 måder, idet A gennemløber 0-9.

B + C = 9. Do., idet B gennemløber 0-9.

Da både A og B skal vælges, anvendes produktreglen:

Antal mulige kombinationer er da: 102 = 100.


Svar #2
06. december 2013 af mortenjakobsen5 (Slettet)

Mange tak :) 

Hvis andre har svar, må de meget gerne melde ind 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2013 af LeonhardEuler

Jeg tænker :

A B C D + D C B A = 9999  A+B+C+D+D+C+B+A = 9+9+9+9= 36   2(A+B+C+D)=36 ⇔ A+B+C+D=18 

Da må A+D = 9 V  B+C = 9 

92 = 81


Svar #4
06. december 2013 af mortenjakobsen5 (Slettet)

Forstår den desværre ikke helt 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forklaringen i #1 er næsten rigtig. Men A og D kan ikke være cifferet 0, da et af tallene ABCD og DCBA da ikke vil være 4-cifret. Man bortkaster normalt ledende 0er.

Det betyder, at B kan frit være et af cifrene 0, 1, 2, ..., 9 , C = 9 - B, mens A kan frit være et af cifrene 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 , og D = 9 - A.

Det samlede antal mulige forskellige løsninger er da 8·10 = 80 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2013 af lfdahl (Slettet)

#5

Jeg kan se fornuften i at bortkaste ledende 0´er. I så fald bliver det til 80 mulige kombinationer, ja.


Skriv et svar til: HJÆLP TIL LILLE SJOV MATEMATIK OPGAVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.