Dansk

Barndommens land - Budskab ?

08. december 2013 af Atefeh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Nogle kan hjælpe mig med digtet af benny andersen - barndommens land - hvad budskabet er ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2013 af 123434 (Slettet)

Har du evt. teksten?


Svar #2
08. december 2013 af Atefeh (Slettet)

http://www.festabc.dk/A/Barndommens%20land?dbid=b8421dcd-af03-409d-9bea-a62f6b77bec1

Jeg har læst digtet og tolket hver strofe - men jeg har meget svært ved at se budskabet ?


Svar #3
08. december 2013 af Atefeh (Slettet)

Barndommens land.

Tidens mælketand.

Verden er ny for dit øje.

Folk er to-tre meter høje

så de må bøje sig

ned til dig.

Fluen er blå.

Kilder på min tå.

Og et par myrer du kender

hygger sig på dine hænder.

Skrubtudsen tisser en tår

før den går.

Solen er varm.

Stikker på din arm

ligesom hvepse og bier.

De er så gale. De svier.

Regnormen føles så blød.

Den er sød.

Slog du dit ben

på en kampesten?

Kom - lad mig puste på skrammen.

Vi skal ha lappet dig sammen.

Du må vist hellere få

plaster på.

Verden er stor.

Kaldes 'Moder Jord'.

Der findes børn der må flygte,

men du har intet at frygte.

Ingen skal mishandle dig ­-

håber jeg.

Græsset er højt

som et fuglefløjt.

Solen er ude af syne.

Putter sig under sin dyne.

Gaber måske - lissom du -

­sover nu.

Barndommens land.

Nu er jeg en mand.

Tit har jeg lyst til at love

solskin og dejlige skove.

Men der er lang vej igen.

Sov, min ven.


Svar #4
08. december 2013 af Atefeh (Slettet)

Er der en venlig sjæl, som ønsker at hjælpe ?


Brugbart svar (2)

Svar #5
08. december 2013 af 123434 (Slettet)

Barndommens land.

Tidens mælketand.

Verden er ny for dit øje.

Folk er to-tre meter høje

så de må bøje sig

ned til dig.

Man får mælketænder som barn, voksne er høje i forhold til børn

Dette indikerer, at det er et barn som tales til

Fluen er blå.

Kilder på min tå.

Og et par myrer du kender

hygger sig på dine hænder.

Skrubtudsen tisser en tår

før den går.

Alt er leg

Solen er varm.

Stikker på din arm

ligesom hvepse og bier.

De er så gale. De svier.

Regnormen føles så blød.

Den er sød.

Slog du dit ben

på en kampesten?

Kom - lad mig puste på skrammen.

Vi skal ha lappet dig sammen.

Du må vist hellere få

plaster på.

Intet er bare idyl. Voksens livet besværligheder kan snige sig ind i barndommen på forhånd.

Verden er stor.

Kaldes 'Moder Jord'.

Der findes børn der må flygte,

men du har intet at frygte.

Ingen skal mishandle dig ­-

håber jeg.

Kan ikke love at barnet bliver udsat for nogle slemme ting-han kan kun håbe. Meddelelse om at, der sker onde ting i verden.

Græsset er højt

som et fuglefløjt.

Solen er ude af syne.

Putter sig under sin dyne.

Gaber måske - lissom du -

sover nu.

Græsset er højt-må have vokset=tiden er gået

Sol=barndommens glæde . Solen kan ikke ses mere

Putter sig=sover, væk

Gaber=træt og gammel

Barndommens land.

Nu er jeg en mand.

Tit har jeg lyst til at love

solskin og dejlige skove.

Men der er lang vej igen.

Sov, min ven.

Der skal måske mere til at gøre en voksen tilfreds? ellers har han indset, hvor hårdt livet er. Han kan ikke længere beskyttes som et barn.


Skriv et svar til: Barndommens land - Budskab ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.