Matematik

Separation af de variable

09. december 2013 af klovnen123 (Slettet)

Hej derude :)
Jeg har fået en opgave, hvori der står, at jeg skal benytte separation af de variable til en anden ordens reaktion (kemi). Jeg skal beskrive egenskaber funktionerne, der er løsninger til den betragtede differentialligning, og til sidst skal der kommenteres på modellens gyldighed set i forhold til kemiske reaktioner. 

Jeg håber virkelig på, at I vil hjælpe med denne del.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan løse en differntialligning af formen

dy/dx = f(y)·g(x)

ved at separere de variable

(1/f(y)) dy = g(x) dx

og så integrere

∫ (1/f(y)) dy = ∫ g(x) dx


Svar #2
10. december 2013 af klovnen123 (Slettet)

Jo, den del forstår jeg godt, men jeg ved ikke, hvordan jeg bruger separation af de variable til at løse v=k·[A]·[B], hvor [A] og [B] er forskellige. Er løsningen til en anden ordens reaktion ikke 1/[A]=k·t+1/[A]0? Hvis dette er løsningen, hvad er egenskaberne så ved den matematisk set, og hvordan passer egenskaberne set i forhold til kemien?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at opstille en differentialligning. Hvad er sammenhængen mellem v og [A] og [B] ?


Svar #4
11. december 2013 af klovnen123 (Slettet)

Jeg har løst den del, men det ville være rart, hvis du kunne forklare, hvad egenskaberne ved den løsning jeg har fremsat er. 


Skriv et svar til: Separation af de variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.