Matematik

bevis sinusrelation sfærisk geometri

11. december 2013 af pmh62 (Slettet)

Hej ! 

Jeg sidder og skal bevise sinus og cosinus i en sfærisk trekant..

Jeg er kommet igennem cosinus, men behøver hjælp til sinus!!

Jeg bruger dokumentet som er vedhæftet her..  se side 108..


Svar #1
11. december 2013 af pmh62 (Slettet)

Vi udnytter cosinusrelationen, hvori vinkel A indgår (vi kunne lige så godt have anvendt en af de øvrige) :

cos a = cos c cos b + sin c sin b cos A <-->

-cos A  sin b sin c = cos c cos b - cos a

Ved at kvadrere på begge sider  fås følgende:

                  cos2A sin2b sin2c = cos2b cos2c + cos2a – 2 cos a cos b cos c

Nogle der kan svare mig på hvordan højre side kommer???


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at kvadrere højresiden     cos(c)·cos(a) - cos(a) . Benyt sætningen om kvadratet på en toleddet størrelse:

(p - q)2 = p2 + q2 - 2pq .


Svar #3
11. december 2013 af pmh62 (Slettet)

hvad vil kvadere sige?? betyder det at sætte det i anden??


Svar #4
12. december 2013 af pmh62 (Slettet)

hej Andersen11.. Når du siger prøv at kvadrere.. Hvad vil det sige


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når man kvadrerer en størrelse, ganger man størrelsen med sig selv.


Skriv et svar til: bevis sinusrelation sfærisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.