Fysik

Bilen O11.13

11. december 2013 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg vil gerne have hjælp til denne opgave, og da jeg mener hjælp mener jeg hjælper! Vi kan overhovedet ikke finde ud af den (mig og min ven).

Bilen fra opgave 11.2 vejer 1400 kg. ( den kan accelererer fra 0 km/h til 100 km/h på 8,5 sekunder)
Gennemsnitsaccelererationen er derfor a=100/8,5= 11,764 m/s^2
Hvilken kraft skal vejens asfalt påvirke bilens dæk med, for at bilen kan accelerere så meget?

Fra 0 til 100 km/h på 8,5 s.
F_res=m·a=1400 kg·3,27 m/s^2 =4578 N

Hvad er den mindste værdi, den statiske gnidningskoefficient kan have, hvis hjulene ikke blot skal snurre rundt på stedet. 

hjælp her pls :>
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af hesch (Slettet)

100km/t = 100000/3600 m/s = 27,778 m/s.

Derfor  a = 27,778 (m/s) / 8,5s


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2013 af hesch (Slettet)

Altså, du skriver i linie 4:

Gennemsnitsaccelererationen er derfor a=100/8,5= 11,764 m/s^2

Jeg kan så godt se, at du længere nede skriver:

F_res=m·a=1400 kg·3,27 m/s^2 =4578 N.

Men det er vanskeligt at hjælpe! med det rene rod.

Sig mig, er der 4-hjulstræk på, eller hvad ?


Svar #3
11. december 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Ahhh, jeg failede lige så jeg, selvfølgelig mente jeg  a = 27,778 (m/s) / 8,5s - og den information fik jeg ikke noget af vide om :) 


Skriv et svar til: Bilen O11.13

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.