Matematik

Rente på den manglende termin.

11. december 2013 af FieMikkelsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Sidder her med en projektopgave om kapitalfremskrivning osv. Jeg faldt over denne opgave som drillede mig en hel del:( 

Håber der er et rart menneske som kan hjælp:)

Susanne lod 10.000 kr. sta° pa° en bankkonto i 4 terminer. I ba°de 1. og 2. termin var renten 4 %, og i 4. termin var renten 6,5 %. Efter 4 terminer kunne Susanne hæve 12.095 kr.

Hvilken rente havde Susanne fa°et i 3. termin?

på forhånd tak!

Fie. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

10000·(1+0,04)·(1+0,04)·(1+r3)·(1+0,065) = 12095


Svar #2
11. december 2013 af FieMikkelsen (Slettet)

er det korrekt? Ellers tror jeg ikke helt jeg er med på, hvad du mener :/ 

10000*1.04*1.04*1+r3*1.065 ? 1.065*r3+10816.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du kan ikke hæve parentesen på den måde. Isoler faktoren (1+r3)

1+r3 = 12095/10000/(1,042·1,065)

og isoler så r3 .


Svar #4
11. december 2013 af FieMikkelsen (Slettet)

så får jeg r3 til at være 0.089904751606, hvilket vil sige 8.99 %. Kan det være rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke rigtigt.


Svar #6
12. december 2013 af FieMikkelsen (Slettet)

Ej, jeg forstår virkelig ikke, hvad man skal gøre så? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Udregn 12095/10000/(1,042·1,065) og træk 1 fra.

12095/10000/(1,042·1,065) = 1,050

r3 = 0,050 = 5,0%


Svar #8
12. december 2013 af FieMikkelsen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Rente på den manglende termin.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.