Matematik

Trigonometri

12. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Hej jeg har vedhæftet en opgave. 

Jeg har brug for hjælp til hvad jeg skal benytte mig af i den sidste og opgave hvor jeg skal beregne AC og BC! 

Jeg har fået følgende resultater i forrige opgaver: BD = 17.8845, ADB= 68.72046 og b=94.27954.

Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig da jeg er siddet fast længe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af mathon


Svar #2
12. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Nej?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2013 af 123434 (Slettet)

Hviken en skal du have hjælp til?


Svar #4
13. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Til at bregene AC og BC


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2013 af mathon

                     |BD|2 = |AB|2 + |AD|2 - 2• |AB|•|AD|•cos(A/2) = 572 + 612 - 2• 57•61•cos(17º) = 319,857

                     |BD| = 319,8570,5 = 17,8845 ≈ 17,9

        .

                    cos(ADB) = (|AD|2 + |BD| 2 - |AB|2) / (2•|AD|•|BD|) = (612 + 17,88452 - 572) / (2•61•17,8845) =

                                                                                                                                                        0,3629

                    ADB = cos-1(0,3629) = 68,7º                   

.

                   

                   B = 180º - (A/2) - ADB = 180º - 17º - 68,7º = 94,3º

.

                   C = 180º - A - B = 180º - 34º - 94,3º = 51,7º

.

                   b / sin(B) = c / sin(C)

                   b = |AC| = (sin(B)/sin(C)) • c = (sin(94,3º)/sin(51,7º)) • 57 = 72,4

.

                   a / sin(A) = c / sin(C)

                   a = |BC| = (sin(A)/sin(C)) • c = (sin(34º)/sin(51,7º)) • 57 = 40,6


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.