Matematik

Hjælp til matematik opg!!!!!!!

12. december 2013 af 0122 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder:

Linjen n har negativ hældningskoefficient og danner en vinkel på 45 grader med x-aksen. Linjen m går gennem punktet P(3,-2) og står vinkelret på n. Angiv en ligning for m.

Jeg er på bar bund er der nogen der kan hjælpe mig ?????

På forhånd tak!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af PeterValberg

af ovenstående oplysninger kan du afgøre at hældningskoefficienten a = -1

indsæt værdien for a = -1 samt koordinaterne for P(3,-2) i:      y = ax + b
derved kan du bestemme værdien for b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2013 af peter lind

Find en vektor, der danner en vinkel med vandret på 45º  med vandret og peger skråt nedad mod højre. Denne vektor vil være normalvektor for den søgte linje


Svar #3
12. december 2013 af 0122 (Slettet)

Hvordan skal man så regne den ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2013 af PeterValberg

Rettelse til #1 (havde overset, at der var tale om to linjer)

Linjen n har hældningskoefficienten an = -1 

dermed må linjen m have hældningskoefficienten am = 1

idet der gælder at produktet af to rette linjers hældningskoefficienter er lig med -1
hvis de to linjer er ortogonale (vinkelrette på hinanden).

n⊥m  ⇔   an·am = -1

indsæt værdien for am = 1 samt koordinaterne for P(3,-2) i:      y = amx + b
derved kan du bestemme værdien for b (for linjen m)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
13. december 2013 af 0122 (Slettet)

Kan det passe at linjen m har funktionen y=+1x-5


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2013 af PeterValberg

Det er korrekt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opg!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.