Matematik

beløb efter 10 år

12. december 2013 af dittemy1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej :-)

jeg har fået et spørgsmål der hedder:

Jørn H. sætter 95520 kr. ind på en konto som giver 4,5% p.a. (4,5%=0,045) Han spiller fodbold i 10 år.

Beregn det beløb Jørn H. har opsparet efter 10 år.

jeg håber der er nogen som vil hjælpe :-) - hilsen my


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Brug renteformlen

Kn = K0 * (1+r)n

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. december 2013 af SuneChr

K10  =  95520·1,04510


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Brug teorien om eksponentiel vækst: f(x)=b*ax, a=1+r=1+0.045=1.045, b= 99520kr. x antal år efter år "0"

Efter 10 år, er x da vokset til 10 og vi kan skrive:

f(x)=99520kr*1.04510 = [.......] udregn.


Svar #4
12. december 2013 af dittemy1 (Slettet)

tusind tak!

men hvad står k og r og n for????


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2013 af 123434 (Slettet)

r=rente

n=antal terminer

K0=startkapital

Kn=slutkapital


Skriv et svar til: beløb efter 10 år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.