Kemi

volumen af dihydrogen

13. december 2013 af linebinebisse (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vi har lavet synteseproduktet (FeSO4 * x H2O) og skal beregne voluminet (i liter) af den dannede mængde dihydrogen. 

Nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2013 af mathon

Beregn antal mol dihydrogen.

Beregn derefter voluminet (i liter)
af
                   V = n • R • T / p


Svar #2
13. december 2013 af linebinebisse (Slettet)

n=m/M 

men hvordan finder jeg m? Vi tilsatte til at starte med 25 ml H2O og 4.00 ml svovlsyre (18M)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2013 af RachaelN (Slettet)

Densiteten er givet ved ρ= (m/V) 

Densiteten for vand er 1g/cm3=1g/mL, så det svarer til at 25mL H2O = 25g. H2O

Slå svovlsyres densitet op og udregn massen idet, du kender den anvendte volumen af svovlsyre. 


Skriv et svar til: volumen af dihydrogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.