Fysik

fald uden luftmodstand

13. december 2013 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvorfor skal jeg kunne fitte min graf med en parbael, for det frie fald uden luftmodstand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2013 af hesch (Slettet)

Resulterende kraft = Ft .  

Ft = m * a     =>   a = Ft / m

Ft  og m antages at være konstante    =>   a er konstant.

v(t) = ∫a(t) dt + vstart = a*t + vstart

s(t) = ∫v(t) dt + sstart = ½*a*t2 + vstart * t + sstart

Så faldlængde(t) bliver en parabel.


Skriv et svar til: fald uden luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.