Matematik

Beregning af hvor to funktioner rammer hinanden på y-aksen

13. december 2013 af Petererlækker (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen!

Jeg har et problem.

Jeg har en opgave som lyder: 

"Beregn skæringspunktet mellem grafen for f og grafen for g"

f(x)=-x+1 og g(x)=½*x

Jeg har beregnet hvor funktionerne skærer hinanden i x-aksen, men har ingen anelse om hvordan man regner ud hvor de skærer hinanden i y-aksen?

"Beregn nulpunktet for funktionen f. (Punktet hvor grafen for f skærer x-aksen)"

Hvordan beregner man nulpunktet?


"Angiv funktionsværdien af f  i  x=0 og angiv g(-2)"

Jeg forstår heller ikke det her spørgsmål...

Håber at der er nogen der kan hjælpe? 

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om at funktionerne nødvendigvis skærer hinanden på akserne. man skal bestemme skæringspunkterne mellem funktionernes grafer. For ethvert skæringspunkt vil der gælde

f(x) = g(x)

Løser man denne ligning finder man x-koordinaten til ethvert af skæringspunkterne. De tilhørende y-koordinater findes så ved at indsætte en x-koordinat i enten f(x) eller g(x).

Nulpunktet for funktionen f(x) findes ved at løse ligningen f(x) = 0.

Spm. "Angiv funktionsværdien af f  i  x=0 og angiv g(-2)" betyder: Beregn f(0) og g(-2) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2013 af peter lind

Du finder y ved at indsætte den fundne værdi af x i en af funktionerne

Løs ligningen f(x) =0

Find f(0) og g(-2)


Skriv et svar til: Beregning af hvor to funktioner rammer hinanden på y-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.