Matematik

Bestem ∠BAC mellem halvtaget og muren

15. december 2013 af Angryape (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er vedhæftet et billede med opgavebeskrivelsen =)

Vedhæftet fil: lol.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af funked (Slettet)

Benyt sinusrelationerne til den første del af besvarelsen:

Sin(A)/a=Sin(B)/b=Sin(C)/c


Svar #2
15. december 2013 af Angryape (Slettet)

Så får jeg ∠A = 13,0432°

∠B = 180°-60°-13,0432°

= 106,957°


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2013 af funked (Slettet)

Man kan umiddelbart se at <A er større end 13 grader

Sin(A)/2,7=Sin(60)/2,4 

Sin(A)=(Sin(60)*2,7)/2,4

regn videre med det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Af trekant BCF fås sin(30) = j / 2,7

Find j

|BE| = j + 0,7

Se skitsen

http://billedeupload.dk/images/tbWH.png

:-)


Svar #5
16. december 2013 af Angryape (Slettet)

#3

Jeg fandt ud af at der var noget på min TI-Nspire lommeregner der skulle ændres, så nu får jeg det til 76,9568° =)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er næsten rigtigt, men ikke helt præcist. I trekant ABC haves

sin(A) = (2,7/2,4)·sin(60º) = (9/8)·(√3)/2 = (9/16)·√3


Skriv et svar til: Bestem ∠BAC mellem halvtaget og muren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.