Matematik

Find toppunkt og bålgedal ud fra forskrift?

15. december 2013 af stef4905 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal finde toppunkt og det laveste punkt ud fra denne forskrift:

f(x)=1,5*sin(0,4833*t-0,8457)+3,52

hvor t er tiden i timer.

Jeg ved at dens maks højde er y= 5,02 og dens minste højde er y= 2,02.

Men hvordan kan jeg finde x aksens værdi ud fra dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af peter lind

Der er maksimum når indmaden i sinusfunktionen er π/2 +2pπ og minimum når indmaden er -π/2 +2pπ


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2013 af mathon

   dvs
           maksimum når:
                        0,4833•(to + Δt) - 0,8457 = π/2

                        0,4833•to + 0,4833•Δt - 0,8457 = π/2

                        (0,4833•to - 0,8457) + 0,4833•Δt = π/2
           som for
           Δt = 0
           giver
                        0,4833•to - 0,8457 = π/2
                        to = 4,9999
                       

    og
                       0,4833•Δt = p•2π        p ∈ Z

                       Δt = p•(2π/0,4833) ≈ p•13,00

                      

                       


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2013 af mathon

dvs
           minimum når:
                        0,4833•(to + Δt) - 0,8457 = 3π/2

                        0,4833•to + 0,4833•Δt - 0,8457 = 3π/2

                        (0,4833•to - 0,8457) + 0,4833•Δt = 3π/2
           som for
           Δt = 0
           giver
                        0,4833•to - 0,8457 = 3π/2
                        to = 11,5003
                       

    og
                       0,4833•Δt = p•2π        p ∈ Z

                       Δt = p•(2π/0,4833) ≈ p•13,00


Skriv et svar til: Find toppunkt og bålgedal ud fra forskrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.