Matematik
Hjælp til cirkelns ligning opgave.. Haster!
13. november 2005 af
SHOCKWAVES (Slettet)
Hej, i et koordinatsystem er en cirkel bestemt ved ligningen:
x^2 - 6x + y^2 + 8y = 6.
Jeg er kommet frem til ligningen:
(x-3)^2 + (y+4)^2 = 25
Er dette korrekt, hvis ikke hvordan skal den så se ud?
På forhånd tak!
x^2 - 6x + y^2 + 8y = 6.
Jeg er kommet frem til ligningen:
(x-3)^2 + (y+4)^2 = 25
Er dette korrekt, hvis ikke hvordan skal den så se ud?
På forhånd tak!
Svar #1
13. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Forudsat den øverste ligning er korrekt opskrevet, er den korrekte ligning
(x-3)^2 + (y+4)^2 = 31
//Epsilon
(x-3)^2 + (y+4)^2 = 31
//Epsilon
Svar #3
14. november 2005 af Epsilon (Slettet)
#2:
x^2 - 6x + y^2 + 8y = 6 <=>
x^2 - 6x + 9 + y^2 + 8y + 16 = 6 + 9 + 16 <=>
(x-3)^2 + (y+4)^2 = 6 + 9 + 16 = 31
//Epsilon
x^2 - 6x + y^2 + 8y = 6 <=>
x^2 - 6x + 9 + y^2 + 8y + 16 = 6 + 9 + 16 <=>
(x-3)^2 + (y+4)^2 = 6 + 9 + 16 = 31
//Epsilon
Skriv et svar til: Hjælp til cirkelns ligning opgave.. Haster!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
