Matematik

Bestem konstanten c

16. december 2013 af sally1004 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=x2-5x+c

Bestem konstanten c, når det oplyses, at at f har nulpunkterne x = 2 og x = 3

Hvordan regner jeg dette ud? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af peter lind

Løs ligningerne f(2) =f(3) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Når x er et nulpunkt for f, så har du at f(x)=0. Altså,

f(2)=0 <=> 4-10+c=0 <=> c=6

og tilsvarende

f(3)=0 <=> 9-15+c=0 <=> c=6


Skriv et svar til: Bestem konstanten c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.