Matematik

Pyramide med kvadratisk grundflade.

16. december 2013 af Schmidt70 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg sidder lige fast i en opgave, så håber der er nogen der kan hjælpe? :-)

Opgaven lyder: En kunstner bygger en pyramide med kvadratisk grundflade på stranden af 16 m2 sand. Han gør den 2,5 m høj.

A) Beskriv målene på en pyramide, som har en kvadratisk grundflade.

B) Beskriv målene på en pyramide, som har en rektangulær grundflade.

C) Giv et forslag til målene på en pyramide, som har et rumfang på 27m3 sand.


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

A) Beregn sidelængden i et kvadrat med arealet 16 m2 .

B) Giv et forslag til længde og bredde i et rektangel med arealet 16 m2 .

C) Benyt formlen for rumfanget af en pyramide til at bestemme målene på en pyramide med rumfanget 27 m3 .


Svar #2
16. december 2013 af Schmidt70 (Slettet)

Mange tak!


Svar #3
16. december 2013 af Schmidt70 (Slettet)

Er stadig i tvivl med opgave C, hvordan skal jeg regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan selv vælge målene på pyramiden, men rumfanget skal være 27 m3 . Rumfanget er

V = (1/3)·A·h

hvor A er grundfladens areal, og h er pyramidens højde. Hvis du har valgt målene for grundfladen, kan du så beregne, hvad pyramidens højde skal være for at rumfanget bliver 27 m3 .


Svar #5
16. december 2013 af Schmidt70 (Slettet)

Så hvis A er 10m2 og højden er 8,2 m. Så 10x8,2=82, 82x1/3= ca. 27 m3


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis A = 10 m2 , finder man h ved at isolere h:

h = 3V/A = 3·27m3/10m2 = 8,1 m


Svar #7
16. december 2013 af Schmidt70 (Slettet)

Så ligningen bliver 1/3x10x8,1= 27 m3?


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er formlen for rumfanget. Af den isolerer man h, så man kan beregne h, når man kender V og A.


Svar #9
16. december 2013 af Schmidt70 (Slettet)

Øhm? Så facit jeg skal skrive bliver ikke: 1/3 x 10 x 8,1 ? Skal jeg gøre mere eller hvad? forstår ikke det der isolere?


Svar #10
16. december 2013 af Schmidt70 (Slettet)

Altså den har en grundflade på 10m2 og en højde på 8,1 m eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal i C) angive målene på en pyramide, hvis rumfang er 27 m3 . Målene for en pyramide med rektangulær grundflade består af længde, bredde og højde. Angiv disse, og vis så, at rumfanget er som ønsket.


Svar #12
16. december 2013 af Schmidt70 (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Pyramide med kvadratisk grundflade.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.