Matematik

Opgave løsning for Differential ligninger.

17. december 2013 af spiderm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej med jer.

Jeg har 2 opgaver, hvor den ene skal man finde løsninger og den anden skal man forklar lineær, homogenous og inhomogeneous for opg.1.

opgave 1:

jeg har differential ligninger givet ved:

1) y' - (x2) / (y) = 0

2) y' = y · x · ex^2

3) y' = (y+1) · sin(x)

Man skal finde deres løsninger.

Besvarelse:

1) y' - (x2) / (y) = 0:

jeg omskriver y' - (x2) / (y) = 0 til y' = x2 · y.

Den ligner y' = a(x) · y og dens løsning er:

y = ceA(x).

2) y' = y · x · ex^2:

jeg omskriver 2) y' = y · x · ex^2 til y' + x · ex^2.

Den ligner y' + a(x) · y = g(x) og dens løsning er:

y = ce-A(x).

3) y' = (y+1) · sin(x):

Den ligner y' = a(x) · y og dens løsning er:

y = ceA(x).

opgave 2:

Jeg skal nu angive hvilken er lineær, homogenous og inhomogeneous udfra de tre differentialligninger (fra opgave 1).

1) y' - (x2) / (y) = 0 er lineær homogen.

2) y' = y · x · ex^2 er Ikke lineær inhomogen.

3) y' = (y+1) · sin(x) er Ikke lineær inhomogen. 

ER DE RIGTIGE BESVARET ??

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af peter lind

Nej

I de 3 differentialligning opgaver skal du bruge separation af variable

En lineær homogen differentialligning har formen y' + a(x)*y =0

En lineær inhomogen differentialligning har formen  y'+a(x)*y = b(x)


Skriv et svar til: Opgave løsning for Differential ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.