Matematik
Differentiation af funktion med to variable
14. november 2005 af
sontas (Slettet)
HVordan differentierer man fx
h(x,y) = cos(x+y)?
h(x,y) = cos(x+y)?
Svar #1
14. november 2005 af sontas (Slettet)
er det her rigtigt :
h'(x,y) = -sin(x+y) uanset hvilken af de to variabler jeg holder konstant?
h'(x,y) = -sin(x+y) uanset hvilken af de to variabler jeg holder konstant?
Svar #2
14. november 2005 af Epsilon (Slettet)
#1:
Ja. Men skriv det ordentligt alligevel,
dh(x,y)/dx = dh(x,y)/dy = -sin(x+y).
Forummet tillader ikke bløde d'er; men betragt ovennævnte som værende så, i overensstemmelse med gældende standardnotation.
//Epsilon
Ja. Men skriv det ordentligt alligevel,
dh(x,y)/dx = dh(x,y)/dy = -sin(x+y).
Forummet tillader ikke bløde d'er; men betragt ovennævnte som værende så, i overensstemmelse med gældende standardnotation.
//Epsilon
Svar #3
14. november 2005 af sontas (Slettet)
okay tak for svaret, hvad skyldes de "bløde" d'er egentlig?
Skriv et svar til: Differentiation af funktion med to variable
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
