Matematik

SRP HjælP!! - 3 ens

18. december 2013 af jsjsajdnasf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal analysere et spil ift. sandsynlighed. Spillet går ud på at man skal slå 3 ens. Man har 10 terningekast i alt. Man kan både få 3 ens 1'ere, 2'ere, 3'ere, 4'ere, 5'ere og 6'ere. Hvad er sandsynligheden for at få 3 ens, når de 10 terningekast kan fordele sig ud på mange forskellige måder? Og hvor mange kombinationer er der i alt?

- Mette


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af peter lind

Du skal bruge en binomialfordeling med p =1/6 og n = 10  Find sandsynligheden for X=3.


Svar #2
18. december 2013 af jsjsajdnasf (Slettet)

#1

Du skal bruge en binomialfordeling med p =1/6 og n = 10  Find sandsynligheden for X=3.

Dvs. K(10,3)*(1/6)^3*(1-p)^10-3=0.1550453596 ?
Hvis rigtig, hvad fortæller det så? Er ret lost. Kan ikke huske det med den stokastiske variabel.


Svar #3
18. december 2013 af jsjsajdnasf (Slettet)

Giver vedhæftede nogen mening overhovedet?

Vedhæftet fil:Hjælp.JPG

Svar #4
18. december 2013 af jsjsajdnasf (Slettet)

Okay, jeg har altså fundet ud af at der er 15.5% procent sandsynlighed for at få 3 ens. Men skal denne sandsynlighed ikke ganges med 6 så, da 15.5% vel kun er for eks. 3 ens 1'ere?


Skriv et svar til: SRP HjælP!! - 3 ens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.