Matematik

Løsning af ligning

19. december 2013 af xxtom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogen af jer der kan finde ud af at løse denne ligning?

x/2+x/3=x/12+1


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2013 af peter lind

gang ligningen med 12


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. december 2013 af SuneChr

Gang alle led med 12 og reducér derefter.


Svar #3
19. december 2013 af xxtom (Slettet)

hele ligningen?:)


Svar #4
19. december 2013 af xxtom (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på om jeg gør det rigtigt. mit resultat bliver 23x=72, mens lommeregneren sige x=4/3.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2013 af SuneChr

12·x/2 + 12·x/3  = 12·x/12 + 12·1
6x + 4x  =  x + 12
9x  =  12
x  =  ..........


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.