Matematik

Bestem halveringskonstanten?

19. december 2013 af LiseAnders (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan simpelthen ikke forstå denne opgave. Skal man ikke bruge en forskrift eller punkter for at løse denne? Hjæælp!

Figuren viser grafen for en eksponentielt aftagende funktion.

a) Bestem halveringskonstanten.

Jeg har vedhæftet grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven løses grafisk. Man aflæser, for eksempel, at f(0) = 14, og f(3) = 7. Heraf kan man umiddelbart aflæse halveringskonstanten.


Svar #2
19. december 2013 af LiseAnders (Slettet)

Skal man bruge den her: f(x)=b*a^x. Eller hvordan kan man aflæse det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bemærk, at 7 = 14/2 , dvs f(3) = (1/2)·f(0) .


Svar #4
19. december 2013 af LiseAnders (Slettet)

Hvorfor dividere du (1/2)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der ganges med (1/2). Man observerer, at f(0) = 14 og at f(3) = 7 = 14/2 = (1/2)·f(0) . Heraf kan man så aflæse halveringskonstanten for funktionen f(x).


Svar #6
19. december 2013 af LiseAnders (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestem halveringskonstanten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.