Matematik
Bestem integralet
Bestem integralet af ∫(e^(−x^(2)/(2))dx med grænseværdier a=-1 og b=1
Håber der er nogen der kan hjælpe har problemer med at integrere
Svar #1
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
Du skal have fat i fejlfunktionen eller fejlintegralet. Stamfunktionen kan ikke udtrykkes ved de elementære funktioner.
Svar #2
19. december 2013 af tusindsol (Slettet)
Har aldrig hørt om fejlintegralet, hvad vil det sige?
Svar #3
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Funktionen kaldes også sandsynlighedsintegralet
erf(x) = (2/√π) · 0∫x e-t^2 dt .
Man har da
-1∫1 e-x^2/2 dx = √(2π)·erf(1/√2)
Svar #5
19. december 2013 af tusindsol (Slettet)
Tak det var jeg aldrig kommet frem til selv! Hvordan skal det forstås at der står erf(x)?
Skriv et svar til: Bestem integralet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
