Matematik
Funktion
14. november 2005 af
Poler (Slettet)
Figuren viser i et koordinatsystem med begyndelsespunkt O grafen for funktionen f givet ved:
f(x)=x^2-10x+25, xe[0;5]
For hvert x e [0;5] er Q(x,f(x)) et punkt på grafen for f.
Idet P og R betegner projektionerne af Q på henholdsvis første- og andenaksen, er firkant POQR et rektangel.
-Bestem rektanglets areal A(x) som funktion af x.
Hvordan i heeele hule ******* gør jeg det??
f(x)=x^2-10x+25, xe[0;5]
For hvert x e [0;5] er Q(x,f(x)) et punkt på grafen for f.
Idet P og R betegner projektionerne af Q på henholdsvis første- og andenaksen, er firkant POQR et rektangel.
-Bestem rektanglets areal A(x) som funktion af x.
Hvordan i heeele hule ******* gør jeg det??
Svar #1
14. november 2005 af ET (Slettet)
Længden af siderne i rektangelet bliver x og den numeriske værdi af funktionsværdien altså er A(x)=|f(x)|*x da funktion værdien er positiv i hele definitionsmængden kan skrives:
A(X)=f(x)*x=(x²-10x+25)*x=x³-10x²+25x.
A(X)=f(x)*x=(x²-10x+25)*x=x³-10x²+25x.
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
