Matematik

Matematik øvelser

21. december 2013 af 123434 (Slettet)

(2x+4a)/2=2*(x+2a)

(2a/3)*(7/2a)=(2a*7)/(3*2a)=14a/6a=7/3

3abc-ab=ab(3c-1)

2x^2-4x=2x(x-2)

(x-1)(x+1)-1=(x-1)^2-1

(2a2b/ab)=2a

Jeg føler, at jeg har lavet det hele forkert? Kan I hjælpe med at finde fejlene?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) (2x+4a)/2 = x+2a

5) (x-1)(x+1) - 1 = x2 -1 -1 = x2 -2

Når man bruger skrå brøkstreg /, skal der parentes om alle faktorerne i en nævner:

(2a/3)·(7/(2a)) = 7/3

(2a2b/(ab)) = 2a


Skriv et svar til: Matematik øvelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.