Fysik

Hastighed

22. december 2013 af shafaifer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej - er der nogen, som kan give en hånd med denne træningsopgave i ferien ? (Den er vedhæftet.)

Jeg vil sige, hvad jeg er nået frem til:

a.

IMa = MR2 = 0.8 kg * (0.350 m)2 = 0.098 kg * m2

IMo = ½MR2 = 0.8 kg * (0.350 m)2 * ½ = 0.049 kg * m2

b.

Etot = Pm * t = 400 W * 10 s = 4000 J.

c.

Martin:

Etot = ½mv2 + ½I(v/r)2 <=> v = (1.41421 * √(Etot) * r) / (√(mr2 + I))

v = (1.41421 * √(4000 J) * 0.350 m) / (√(80 kg * 0.3502 + 0.098 kg * m2)) = 9.95 m/s

Da jeg synes, at denne hastighed er meget lille, er jeg ikke gået videre med beregninger for Mortens hastighed.

Er det rigtigt?

Vedhæftet fil: Tilstudieportalendec.PNG

Svar #1
22. december 2013 af shafaifer (Slettet)

Jeg har regnet Mortens hastighed til 9.98 m/s, hvorfor Morten. og ikke Martin, vil ligge først efter 10 s.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2013 af peter lind

Det ser meget rigtigt ud. Omregn hastigheden til km/timen og se om du stadig synes at hastigheden er lille


Svar #3
22. december 2013 af shafaifer (Slettet)

OK - jeg er glad for, at du har kigget på det og, at du har sagt god for det,


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.