Fysik

Fysik - resisitivitet

23. december 2013 af hejhey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn så en værdi for metallets resistivitet (ved stuetemperatur).

I min opgave har jeg disse infomationer : 

l = 63,5 cm - længde

A = 1.1 cm - tværsnitsarealet

resistans = 6,4846 

Rstue = R0(1+atstue)

Men får undelige resultater. 

Er jeg helt galt på den? for nemlig ikke brugt alle mine værdier.....  


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2013 af mathon

Tværsnitsarealet måles ikke i cm.

                  R = ρ20•L/A

                


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2013 af mathon

                  R = ρ20•L/A

                  ρ20 = R•A/L = (6,4846 Ω) • (1,1·10-4 m2) / (63,5·10-2 m) = 0,001123 Ωm

                


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2013 af peter lind

Enhed på resistans mangler

A = 1.1 cm - tværsnitsarealet

Det er forkert og ser mærkeligt ud. 1,1 cm er ikke et mål for areal. Hvis du havde glemt at angive det korrekt og det skulle enten være diameteren eller enheden skulle være i cm2 er målene lovlig store. Normalt er diameteren eller arealet i mm eller mm2


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2013 af mathon

Skriv arealet rigtigt!


Svar #5
23. december 2013 af hejhey (Slettet)

Nu kan jeg se fejlen, der står i min opgave at min diameter er 0.25 m 

så jeg har regnet min tværsnitareal forkert i min forrige opgave. 

Men hvor kommer ρ20 Fra ? 
 

Og jeg takke jer for jeres svar meget, har svært ved fysik :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. december 2013 af mathon

ρ20 = R•A/L = (6,4846 Ω) • ((π/4)·(0,25 m)2) / (63,5·10-2 m) = 0,5013 Ωm

da
          Acirkel = (π/4)•d2


Svar #7
23. december 2013 af hejhey (Slettet)

tusind tak for din svar, den er hjælpeligt og forståligt. 


Skriv et svar til: Fysik - resisitivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.