Dansk

Start på et Essay!

23. december 2013 af Miaklingenberg (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej! Jeg skal skrive et essay om: Undskyld ventetiden. Jeg har samlet en masse ting, som jeg gerne vil skrive om, men jeg har meget svær ved at starte på den. Jeg ville bare høre jer, hvad i synes om denne start:
At vente, vi kender det allesammen, og ved hvor irriterende det er. Ventetiden er lang og kedelig, den dukker op, på de mest upassende tidspunkter. Ventetiden er utilregnelig.

Kom gerne med kritik, eller ideer til hvordan den kunne blive bedre!
På forhånd tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2013 af Tyrael

#0

Et essay er karakteriseret ved at være en undersøgelse af og samtidig en reflektion over emnet, dvs. man har lidt friere tøjler i forhold til bl.a. skrivestil, men opbygningen bør gerne være tredelt, så man har en:

1) indledning,

2) uddybning og

3) "konklusion".

Det er derfor svært at sætte sig ind i et essay uden at have kendskab til det emne og de tekster, der skal behandles i essayet. Det vigtigste ved en indledning er, at den leder naturligt hen til emnet og din gennemgang af dette, hvilket gøres med udgangspunkt i teksterne. Umiddelbart er din indledning da ganske fin, hvis man ser bort fra kommateringen. Med hensyn til dit essay om "Undskyld ventetiden" kunne man jo forestille sig en indledning á la (hvor der også er lånt noget af dit forslag):
"... At vente - det er velkendt for alle, også hvor irriterende det er; ventetiden er lang og kedelig og dukker op på de mest upassende tidspunkter. Men hvad er det egentlig for noget? Og hvordan kan man egentlig "vente" på den? (...)"

Jeg håber, det hjalp blot en smule.
 


Skriv et svar til: Start på et Essay!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.