Matematik

find den partikulær løsning ved laplace.

28. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

y''+4y'+4y=0

y(0)=0 og y'(0)=1

jeg har lavt den men jeg bliver ved med at få forkert resultat. jeg kan godt bruge mellem regninger hvis en gide og lave det. jeg har formlerne men jeg ved ikke hvor jeg laver fejl hen. når jeg regner det hele ud, så få jeg a=5/8 og B=5

M.V.H


Svar #1
28. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)

jeg få Y(s)= -3s+5/(s2+8)

er det et rigtige svar? og hvordan skal faktoriser nævner?


Svar #2
28. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)

nu få jeg Y(s)= 7e2x+7e2x , x∈R

er det rigtiget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2013 af peter lind

Det er ikke rigtig

Du skal bruge

L(y'') = s2Y-s* y(0)-y'(0) = s2-1

L(y') = s*y

L(y) = Y

og dermed s2*Y-1+4sY +4Y = 0


Svar #4
28. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)

hvordan fik du s2-1?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. december 2013 af peter lind

Der skulle stå s2 ikke s2. Undskyld. Du skriver du har formlerne og deraf burde det fremgå. Det kan udledes ved partiel integration.


Svar #6
28. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)

okay mange tak


Skriv et svar til: find den partikulær løsning ved laplace.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.