Matematik

Bestem grænseværdien

30. december 2013 af chemie (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har problemer med denne opgave og håber nogen kan hjælpe?

Vi betragter funktionen: 

f(x,y) = √(4xy-3y2)

Bestem (uden maple):

limh→0+ f(h,rh)/h 

for alle r ∈ [0;4/3]


Svar #1
30. december 2013 af chemie (Slettet)

Har forsøgt mig med dette:

limh→0+ √(4h(rh)-3(rh)2)/h 

Men det er bare som det giver 0/0 ligegyldig hvad.. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt h2 uden for kvadratroden og forkort så brøken med h. Her er h > 0 .


Svar #3
30. december 2013 af chemie (Slettet)

Tak! Forstår ikke helt det med h > 0 men så får man vel:

√h2√(4r-3r2)/h ⇔ h√(4r-3r2)/h ⇔ √(4r-3r2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er rigtigt. Fordi h > 0 har man √(h2) = |h| = h . Hvis det ikke var givet, at h > 0 , ville man kun kunne slutte √(h2) = |h| .

Lad være med at bruge ⇔ mellem udtryk, der er lige store. Man benytter i stedet lighedstegnet = . Man bruger ⇔ mellem logiske udsagn, der er ensgyldige.


Svar #5
31. december 2013 af chemie (Slettet)

okay nu forstår jeg det!

okay tak det bliver lige ændret :) 


Skriv et svar til: Bestem grænseværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.