Matematik

åh nej? forskrift for funktion

02. januar 2014 af interesseret (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvis Micheal løber 5 km med en konstant fart på 15 km/t, er der liniær sammenhæng mellem tiden i minutter og længden kilometer. 
Jeg er ret i tvivl, altså Micheal løber 1 km på 4 minutter - og på 20 minutter løber han 5 km. Jeg forstår ikke helt hvilken liniær funktion jeg kan lave, jeg er så dårlig til sådan noget. Nogen der kunne hjælpe lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2014 af SuneChr

15 km/t  =  15 km/(60 min)  =  1/4 km/min
Man har da
f (x)  =  1/4·x
x i min   og   f (x) i km


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2014 af mathon

                                             afstand = fart • tid

                                                  s      = v • t

                                                  5 km = (15 km/t) • t

                                                  t = (5 km) / (15 km/t) = (1/3) time = 20 min

   på 20 min løbes 5 km

   på 1 min løbes (5/20) km = (1/4) km

   på x min løbes x • (1/4) km = 0,25•km

   dvs
                    når afstanden i km kaldes y  og  tiden i min kaldes x
haves
                    y = 0,25•x       som er en lineær sammmenhæng mellem x og y

  


Svar #3
02. januar 2014 af interesseret (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!! 
Hvad med denne??
Micheal påstår at hvis sidelængden i femkantenblomstens regulære femkanter er 5 cm, så vil femkantenblomstens sidelængde blive 12 cm. Mellem femkantblomstens ''blade'' er der fem kongruente, ligbenede trekanter med to vinkler på 72 og en på 36. 
 

Jeg er også gået i stå her, nogen der kan hjælpe? 


Skriv et svar til: åh nej? forskrift for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.