Matematik

trekant

03. januar 2014 af avengers (Slettet)

jeg har et spørgsmål

en figur viser en trekant ABC i et koordinatsystem i rummet

A(2,0,0)

B(0,6,0)ghghj

C(0,0,4)

hvordan skrives en ligning for den plan a, som indeholder trekant ABC?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

En normalvektor til planen er for eksempel vektoren

n = AB×AC

Benyt så, at planen skal indeholde for eksempel punktet A.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2014 af mathon

…så planen α indeholdende punkterne A, B, C og det vilkårlige punkt P(x,y,z)
    med
               AP = [x-2,y-0,z-0] = [x-2,y,z]

    kan udtrykkes
               α:   {P(x,y,z) | nAP = 0}   identisk med: "Benyt så, at planen skal indeholde punktet A"


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2014 af AB2013 (Slettet)

Du kan udtrykke planen på to måder, v.h.a. normalform eller en parameterfremstilling. 

1. Parameterfremstilling 

f.eks.

OP = OA + s · AB + t · AC 

2. normalform 

ax + by +cz +d = 0 

hvor n = (a,b,c) og n = AB X AC

og d = -ax0 - by0 - cz0

hvor f.eks. A = (x0,y0,z0

Mvh,

hjaelptilmatfys.123hjemmeside.dk


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2014 af mathon

n = AB×AC = [-2,6,0] x [-2,0,4] = [24,8,12]

                nAP = 0

                [24,8,12] • [x-2,y,z] = 0

                24·(x-2) + 8y + 12z = 0

                6·(x-2) + 2y + 3z = 0

                6·x + 2y + 3z - 12 = 0


Svar #5
05. januar 2014 af avengers (Slettet)

hvordan beregnes vinklen mellem a og l?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har ikke oplyst, hvad l er. Hvis l er en linie, findes vinklen mellem planen α og linien l som komplementvinklen til vinklen mellem planens normalvektor og liniens retningsvektor.


Svar #7
05. januar 2014 af avengers (Slettet)

l :((x,y,z)) = ((1,0,0)) * t((1,-1,2))


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du mener formodentlig + i stedet for * . Læs så forklaringen i #6.


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.