Matematik

Bestem mængden K er konvergent

04. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

Hej, hvordan løses denne opgave? 

Bestem mængden K={x∈RI Σn=0(6/2+x2)n er konvergent}


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2014 af peter lind

Skal det være 6/2+x2 = 3+x2 ? eller har du sjusket med parenteserene så der skal stå 6/(2+x)2 ?

Under alle omstændigheder omdøb ræggen så der skal stå ∑ un og sammenlign med en kvotientrække


Svar #2
04. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

Det skal være 6/(2+x2). Altså kvotienten er så 6/(2+x2)<1, skal man så regne den ud derfra? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2014 af peter lind

ja


Svar #4
04. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

er ikke helt sikker på, hvordan det er man løser en ulighed.. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2014 af peter lind

gang uligheden med 2+x2


Svar #6
04. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

Altså 6/(2+x2)<1 * (2+x2)? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2014 af peter lind

Nej Du skal gange med 2+x2 på begge sider af ulighedstegnet


Svar #8
04. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

så bliver det (12+6x2)/(2+x2)<2+x2


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2014 af peter lind

Det er ikke direkte forkert men uhensigtmæssigt. på venstre side går se 2+x2 i tæller og nævner ud mod hinanden


Svar #10
04. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

så der kommer til at stå 6<2+x2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. januar 2014 af peter lind

ja


Svar #12
04. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

skal man så løse den ulighed? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. januar 2014 af peter lind

ja


Svar #14
04. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

Kan det passe, at det giver 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. januar 2014 af peter lind

nej. Prøv evt. at lave en graf for udtrykkende på henholdsvis venstre og højre side


Svar #16
04. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

men det bliver da, 4<x2 og så √4<x= 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. januar 2014 af peter lind

Er √4 < 2 ?

Du burde kende grafen for x2. Prøv at overve hvornår den har y værdier større end 2


Svar #18
04. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

Nej, skal jeg vende ulighedstegnet? 


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. januar 2014 af peter lind

Hvorfor tror du du skal vende ulighedstegnet. Det er der absolut ingen grund til


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Man skal løse 2.-gradsuligheden x2 > 4 , dvs. x2 -4 > 0 . Benyt, at et 2.-gradspolynomium, hvis graf vender grenene opad, er positivt uden for rødderne og negativt mellem rødderne .

Det er hverken korrekt, at √4 < 2 eller at √4 > 2 .


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.