Matematik

Løs ligning , sæt lig 0.

05. januar 2014 af Raaydk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, skal til eksamen på tirsdag og vil høre om en ikke kunne hjælpe mig med at løse denne ligning.

12L - 0.6L= 0

Hvordan finder man L i denne her opgave? Skal løse denne ligning for at finde toppunktet. Gerne hvis en kunne skrive en slags fremgangsmåde der er let at forstå.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2014 af mathon

                            12L - 0.6L= 0

                            0,6·L · (20 - L) = 0         brug nul-reglen…


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Benyt så, at toppunktets 1.-koordinat er middelværdien af de to rødder.

Man kan også benytte toppunktsformlen direkte på 2.-gradspolynomiet

-0,6·L2 + 12·L


Skriv et svar til: Løs ligning , sæt lig 0.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.