Studievalg og videregående studie

Jura-studiet og HD-studiet samtidig

05. januar 2014 af Hebi - Niveau: Universitet/Videregående

Da vi efterhånden er en del der læser jura på dette forum (heriblandt Christian og Roman Garcia) tillader jeg mig, at stille spørgsmålet her. Jeg overvejer krafigt at læse HD del. 1 på deltid sideløbende med jurastudiets kandidatdel (de sidste 2 år). Jeg er bekendt med, at der er tale om et studium hvor der er brugerbetaling, og jeg er i stand til, og klar til at betale beløbet uden at skulle tage noget lån eller besværliggøre min økonomi.

Mit spørgsmål er således, om nogle af jer har erfaringer med at læse HD sideløbende med kandidaten, og i forlængelse heraf, kan svare på nogle spørgsmål:

1: Er det fuldstændig urealistisk hvis man knokler for det og man fra HHX har et vidst kendskab til fagene på forhånd?

2: Er det muligt at få merit for faget erhvervsret på HD del 1 med en BA i jura?

3: Hvor stor en fordel vil man have i forhold til jobs, når man både har en cand.jur og en HD del. 1 som færdiguddannet? Her tænkes navnlig på jobs indenfor den private sektor (virksomheder, revisionsselskaber, advokatselskaber etc.)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2014 af RoberDølhus (Slettet)

Nu er det lidt udenfor dit spørgsmål, men et alternativ til HD, som formentligt også vil medføre mindre arbejdsbyrde er at gøre følgende:

Vælge nogle kurser f.eks. på HA, som du tilmelder dig via "åbent universitet". Dette står dig frit for, og du betaler omtrent 500,- pr ECTS point.

Fordelen ved denne metode er at du bedre kan vælge hvilke fag DU ønsker, samt at du kan vælge kun 1 eller 2 fag fremfor en hel uddannelse på deltid.

Ulempen er: selvom du tager 120ECTS får du IKKE HD titlen, eller nogen anden akademisk titel. Du får et karakterbevis der fortæller du har bestået fag x med karakter y, men du kan aldrig (uanset hvor mange fag du tager), få en titel ved at tage fag på åbent universitet.

NB: der er i udgangspunktet muligt at tage alle fag på åbent universitet, men der kan være visse krav, f.eks. højst xx studerende, samt diverse faglige krav (prerequisites). 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2014 af 123434

1# 0# Kender du mere til åbent universitet. Tænkte lidt på at tage en bachelor+kandidat, samt et fag på åbent universitet. Jeg er villig til at betale for det ekstra fag.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2014 af LeonhardEuler

#2: Søg på meritstuderende


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. januar 2014 af stp1983 (Slettet)

Jeg har en HD 1. del og er pt. igang med min kandidat på Jura. Har valgt at udskyde min anden del til jeg er færdig med min Jura kandidat.

Min anbefaling er at ønsker du en HD skal du tage en HD. Ingen af de andre kurser kommer i nærheden af en HD. Det er svært stof og der er enormt meget respekt omkring uddannelsen i det private. Hvis du ønsker et plus i bogen når du søger får du det absolut med en HD på papiret. Mange af de rigtig dygtige advokater har ofte kombinationen af cand.jur og HD i Finans. 

Jeg vil mene du kan få merit for erhvervsret, idet de kundskaber du har fra studiet overgår erhvervsret på alle fronter. Derudover vil du formodentlig også kunne få merit for valgfagene på HD.

Arbejdsbyrden. Jeg læste HD 1. del da jeg havde fuldtidsjob, og jeg var enormt glad for det. Det er ikke a walk in the park det første år, der er en grund til det er kendt som skilsmissestudiet. Det første år er der en stor eksamen i erhvervsøkonomi som virkelig trækker tænder ud og kræver mange weekender på CBS med gruppearbejde, da der løbende skal afleveres cases for at kunne komme til den store eksamen. Kommer du udover første år er det dog til at overkomme. 

Derudover kan jeg anbefale at hvis du ikke føler dit matematik er helt up to date er det værd at tage et af de weekend kurser eller hel uges kurser der tilbydes op til HD start. Det er penge godt givet ud, da det er meget matematisk og en helt anden tankegang end juraen. 

Ift. dit spørgsmål om det er urealistisk, intet er urealistisk hvis du har viljen :-)

Pøj pøj med det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2014 af RoberDølhus (Slettet)

Nu er HD altså ikke svært. 

Det er heller ikke rocket science matematik.

HD kaldes skilsmisse studiet fordi de fleste kombinerer fuldtisjob med HD studiet. 

Fagligt er der LANGT sværere uddannelser, og en HD del 1 er ikke noget du kommer langt med alene stående. Kombineret med cand.jur - ja SÅ har det værdi. 

Men en HD del 1 alene er ikke meget værd.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2014 af Roman Garcia

Jeg kender flere, som har taget jura og HD samtidigt. Der har ikke vaeret de store udfordringer med HD 1. del.

Det skal dog siges, at kun faa af de jeg kender, har haft markant brug for det i forbindelse med efterfoelgende arbejde. Paa advokatuddannelsen faar man en introduktion til regnskaber og andet relevant. Derudover opnaar man den relevante vinden med at arbejde med de forskellige problemstilligner. Saa efter min vurdering, kan dwt vaere fint med en HD, men det er langt fra en noedvendighed.

I forhold til cv'et giver en HD selvfoelgelig noget. Men der er andre ting som studiearbejde, der efter min opfattelse giver bedre. Man har jo ogsaa mange, der foerst har taget en HA jur og derefter en cand. jur. Det er heller ikke fordi, dette giver specielt meget ekstra i forhold til at faa et arbejde. Dette skyldes, at mange advokatfirmaer har den opfattelse, at man som advokatfuldmaegtig nok skal laere den relevante teori, men hvis man har erfaring fra studiejob fra eksempelvis et advokatkontor, vil man have en forstaaelse for, hvordan arbejdet paa et advokatkontor fungerer, og det vigtigt.

Man kan selvfoelgelig goere begge dele. Dvs. have baade studiejob og laese HD. Men hvis man skulle vaelge, ville jeg nok tage et studiejob. Efter min opfattelse vil et studiejob ruste bedre i forhold til at faa et job efterfoelgende.

Skriv et svar til: Jura-studiet og HD-studiet samtidig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.