Matematik
Simpel differentialkvotient spg. (HASTER)
15. november 2005 af
jacobberget (Slettet)
Jeg har fået stillet en opgave der hedder som følger:
Vis, at d/dx (x/(x+1)) = d/dx ( -1/(x+1))
Giv derefter en forklaring på dette, skønt x/(x+1) er forskellig fra -1/(x+1)
Det haster idet det skal afleveres i morgen :(
Vis, at d/dx (x/(x+1)) = d/dx ( -1/(x+1))
Giv derefter en forklaring på dette, skønt x/(x+1) er forskellig fra -1/(x+1)
Det haster idet det skal afleveres i morgen :(
Svar #1
15. november 2005 af Duffy
Den ene funktion er en parallelforskydning af den anden i y-aksens retning.
(Prøv at tegne dem på din grafregner!!)
Og du ved jo at d(konstant)/dx = 0
altså har de ens differentialkvotienter.
Så det der med "x/(x+1) er forskellig fra -1/(x+1)" er ikke helt rigtig for den ene er en KLON af den anden og vise versa.
Alt i alt er sååledes
x/(x+1) = -1/(x+1) + k ,
hvor k = 1.
(regn selv efter!)
Duffy
(Prøv at tegne dem på din grafregner!!)
Og du ved jo at d(konstant)/dx = 0
altså har de ens differentialkvotienter.
Så det der med "x/(x+1) er forskellig fra -1/(x+1)" er ikke helt rigtig for den ene er en KLON af den anden og vise versa.
Alt i alt er sååledes
x/(x+1) = -1/(x+1) + k ,
hvor k = 1.
(regn selv efter!)
Duffy
Skriv et svar til: Simpel differentialkvotient spg. (HASTER)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
