Matematik

Differentiere med hensyn til x og y

06. januar 2014 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har et udtryk jeg skal differentiere med hensyn til x og y.

udtrykket: f(x,y) = 3xy - xy2

Jeg selv får: fx = y-2y og fy = 3x-1

Hvis dette er forkert er der så nogle der gider, at hjælpe og måske forklare hvordan man gør.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2014 af peter lind

Du differentierer det sidste led x*y2 forkert. Hvis du differentierer dette led med hensyn til x får du  idet så er y2 en konstant(x*y2)' = (x)'*y2 = 1*y2 Hvis du differentierer med hensyn til y er x konstant så du får (x*y2)' = x*(y2)' = x*(2y)


Svar #2
06. januar 2014 af khalidamar (Slettet)

Altså får jeg fx = y - y2  og fy = 3x + x2y ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2014 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis f(x,y) = 3xy - xy2 , er

fx = 3y - y2 , og   fy = 3x - 2xy ,

så forslaget i #2 er ikke korrekt.


Svar #5
06. januar 2014 af khalidamar (Slettet)

Allright er vi enige om at jeg sætter begge ligninger ligmed 0 og isolerer for x og y for at finde " the critical point ".

Jeg får det til 0,0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

For at finde de kritiske punkter skal man løse ligingssystemet

fx = 0  og  fy = 0 , dvs

3y - y2 = 0   og  3x - 2xy = 0  .

Du har ikke fundet alle de kritiske punkter. Hver ligning kan faktoriseres

y·(3 - y) = 0    og   x·(3 - 2y) = 0

Benyt nulreglen til at finde alle løsningerne til ligningssystemet.


Svar #7
06. januar 2014 af khalidamar (Slettet)

(0,0) og (0,3) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, netop.


Svar #9
06. januar 2014 af khalidamar (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Differentiere med hensyn til x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.