Matematik

Udfaldsrummet med én terning.

06. januar 2014 af NannaDanvel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Udfaldsrummet = Det samlede antal muligheder (ved kast med én terning er udfaldsrummet altså 6)

Bestem udfaldsrummet ved kast med to terninger. Hvad er sandsynligheden for med to terninger? At slå:

a) 2 ens. b) 11 ''øjne'' c) 2 seksere d) 7 ''øjne''


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2014 af 123434 (Slettet)

a) Udfaldsrummet for 2 terninger er 6*6=36

    1 og 1

    2 og 2

    3 og 3

    4 og 4

    5 og 5

    6  og 6

6/36*100=16,67%

b)

5+6

6+5

=2/36*100=5,56%

c) 6 og 6

1/36*100=2,78%


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2014 af 123434 (Slettet)

D) 3 og 4

    4 og 3

    5  og 2

    2 og  5

    6 og 1

    1 og 6

6/36*100=16,67%


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

c) Der er kun én mulighed for at slå 2 seksere, nemlig "6 og 6". Sandsynligheden er da 1/36 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2014 af SuneChr

# 0
Man kan vise, at med to terninger, er
sandsynligheden for øjensummen n
lig med
sandsynligheden for øjensummen (14 - n)
 


Skriv et svar til: Udfaldsrummet med én terning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.