Matematik

Bestem ligning for tangenten

06. januar 2014 af carolineniels (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave:

f(x) = 4 In(x) - 2x + 8

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

Hvordan bestemmer jeg ligningen for tangenten? Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 1. Beregn f(1) og f '(1) og indsæt i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2014 af mathon


       f '(x) = (4/x) - 2        x > 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2014 af 123434 (Slettet)

y=2x+4

Ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo.


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.