Fysik
lyd
16. november 2005 af
*mette* (Slettet)
Til tiden t = 0s udsendes et kortvarigt lydsignal fra senderen, afstanden fra senderen til
et insekt er 1,25m, og afstanden fra senderen til en mur er 2,10m.
b. Indtegn på en tidsakse de modtagne signaler. Hvordan ville det se ud hvis afstanden
til muren istedet var 5,0m?
et insekt er 1,25m, og afstanden fra senderen til en mur er 2,10m.
b. Indtegn på en tidsakse de modtagne signaler. Hvordan ville det se ud hvis afstanden
til muren istedet var 5,0m?
Svar #1
16. november 2005 af CrackerJacker (Slettet)
Jeg kan ikke se hvad der skulle være svært ved denne opgave, eller også er det bare mig som husker forkert.
Hvis man kender lydens hastighed i luft (ca. 340 m/s) så er det vel bare beregne hvor lang tid det tar for at lyden når muren eller insektet.
Man kender strækningen s og lydens hastighed v.
Formlen er v=s/t så er det bare at isolere det man vil finde.
Hvis man kender lydens hastighed i luft (ca. 340 m/s) så er det vel bare beregne hvor lang tid det tar for at lyden når muren eller insektet.
Man kender strækningen s og lydens hastighed v.
Formlen er v=s/t så er det bare at isolere det man vil finde.
Svar #3
16. november 2005 af CrackerJacker (Slettet)
Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror du bare skal lave en akse hvorpå du afsætter de forskellige tider som det tager for at nå dine objekter.
Håber det kan hjælpe lidt.
Håber det kan hjælpe lidt.
Skriv et svar til: lyd
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
