Matematik

Geometri trekanter

08. januar 2014 af AHVM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Hvordan finder man AB på en trekant når det eneste viden man har om trekanten er at arealet er 20 og højden er 5? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af peter lind

Areal = ½*højde*grundlinje


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis AB er den grundlinie g der hører til højden h, kan man benytte formlen for trekantens areal

T = (1/2)·h·g

idet man kender T og h.


Svar #3
08. januar 2014 af AHVM (Slettet)

Jeg ved ikke hvad grundlinjen er, det er det jeg skal finde ud af er. 

Den eneste information jeg har om trekanten er at arealet er 20 og at højden er 5


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Er den opgivne højde da højden fra C på AB ? Hvis det er tilfældet, er AB den til h hørende grundlinie, jvf. bemærkningen i #2.


Svar #5
08. januar 2014 af AHVM (Slettet)

Ja højden er C på AB

Men jeg ved ikke hvilken formel jg skal bruge for at finde AB's længde


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2014 af mathon

Den trekantside, som højden h = 5  står vinkelret på,
er den til højden hørende grundlinje - som beskrevet i #2.

Opgaveteksten tyder på, at der er tale om hc.

                                  T = (1/2)·hc·c                   c = AB

                                  20 = (1/2)·5·c

                                  40 = 5·c

                                  40/5 = c

                                  c = |AB] = 8


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2014 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 0901141243.PNG

Skriv et svar til: Geometri trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.