Matematik

dobbelt produkt

16. november 2005 af Watergate (Slettet)
hej jeg har problemer med denne udregning

25(-2.4x+12)^2

Jeg har fået et meget stort tal så tror det er helt forkert..

144x^2-3456x+20529

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Det er forkert. Benyt en kvadratsætning på parentesen og multiplicér dernæst hvert led med 25 og få

144x^2 - 1440x + 3600.

//Epsilon

Svar #2
16. november 2005 af Watergate (Slettet)

Jeg er ikke helt med, hvordan finder du frem til de 1440x???

Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:
Gør som beskrevet i #1; benyt kvadratsætningen

(x+y)^2 = x^2 + y^2 + 2xy.

//Epsilon

Svar #4
16. november 2005 af Watergate (Slettet)

1000 TAK :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2005 af CrackerJacker (Slettet)

Hej,
Jeg undrer mig bare over hvor i får de 144x^2. Når jeg regner på det så får jeg:
-60x^2 -1440x + 3600.
Kommer de fra:
25(-2,4^2x^2) ???

Mvh.
CrackerJ

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Ja.

25(-2,4x + 12)^2 =

25((-2,4x)^2 + (12)^2 + 2(12)(-2,4x)) =

25((144/25)x^2 + 3600/25 - (1440/25)x) =

144x^2 - 1440x + 3600

//Epsilon

Skriv et svar til: dobbelt produkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.