Matematik

Bestem definitionsmængden for funktionen h(x)=In(x²-2x-3)

12. januar 2014 af elb93 (Slettet)

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med at rengne der her ud, da jeg slet ikke forstår det:)

Bestem definitionsmængden for funktionen h(x)=In(x²-2x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2014 af peter lind

Brug at logaritmefunktionen kun er defineret for ikke negative tal


Svar #2
12. januar 2014 af elb93 (Slettet)

hvad mener du med det

er ikke helt med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2014 af peter lind

Det betyder at x2-2x-3 > 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2014 af SuneChr

# 1
ikke-negativ  =  positiv eller 0
Svaret ligger da i # 3 ,  hvor 0 er ekskluderet. 
 


Svar #5
12. januar 2014 af elb93 (Slettet)

så hvad er definitionsmængden :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2014 af SuneChr

# 5
Løs 2.gr. ligningen
x2 - 2x - 3  =  0
Definitionsmængden er de to områder udenfor rødderne, rødderne ikke medregnet.


Skriv et svar til: Bestem definitionsmængden for funktionen h(x)=In(x²-2x-3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.