Matematik

Ligning med ubekendte

12. januar 2014 af OnceUponATime (Slettet)

Hej jeg har følgende ligning, men lige meget hvordan jeg prøver får jeg bare sjove facit.. F.eks. sådan noget som x = x, hvilket jeg er 100% sikker på er forkert..

ax + 5a = a2


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2014 af mathon

                      ax + 5a = a2             dividér med a på begge sider

                      x + 5 = a               subtraher 5 på begge sider

                      x = a-5


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

Det er dog en betingelse for, at ligningen kan løses, at a ikke er lig 0.

;-)


Skriv et svar til: Ligning med ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.