Matematik

Linjens ligning og tangent

13. januar 2014 af dvblg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har virkelig brug for hjælp i matematik! 
opgaven lyder så ledes: Bevis, at linjen med ligningen y=3x-(9/2) er tangent til grafen for f(x)=1/2x^2

Håber der er nogle der kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2014 af LeonhardEuler

y = 3x - 9/2

f(x) = 1/2x2 ⇒ f '(x) = x

Hvis tangenten skal være tangent til f(x) skal den have hældningen 3   dvs.  f '(3) = 3  , derfor må den ligge i i punktet (3,f(3)). Derfor kan b bestemmes ved ( b = y - ax )

b = f(3) - 3•3 = 1/2•32 - 3•3 = 4,5 - 9 = - 4,5 = -9/2 

Da det overenstemmer så må linjen være tangent til f(x)


Svar #2
13. januar 2014 af dvblg (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Linjens ligning og tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.