Matematik

Eksponentielt voksende funktion

13. januar 2014 af JustMyName (Slettet)

Om en eksponentielt funktion voksende funktion f oplyses det, at fordoblingskonstanten er 8 og at f(3) = 12

Bestem f(11).

Hvordan skal jeg helt præcis løse denne opgave uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at 11 - 3 = 8 .

Når fordoblingskonstanten for en eksponentiel funktion er x0 , gælder der, at

f(x+x0) = 2·f(x)  for alle x .

Her er fordoblingskonstanten 8 . Derfor er f(11) = f(3+8) = 2·f(3) .


Svar #2
13. januar 2014 af JustMyName (Slettet)

Aha, så f(11) = 24?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop.


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.