Matematik

Bestem ligning for tangenten

13. januar 2014 af VIOR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg sidder med en matematikopgave som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse. Den kommer her:

Om en funktion f oplyses, at f(2)=3 og f'(2)=4

Bestem en ligning for tangenten til grafen f i punket P(2,f(2)).

Opgaven skal løses uden hjælpemidler.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de kendte værdier i tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor x0 = 2 . Man kender jo allerede f(2) og f '(2) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2014 af SuneChr

Tangentligningen benyttes
y - f (x0)  =  f '(x0)·(x - x0)


Svar #3
13. januar 2014 af VIOR (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.