Matematik

mat - lineære funktioner

14. januar 2014 af omar0226 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, tak på forhånd! 

i bilaget kan du se opgavebeskrivelsen. 

Her er min besvarelse til opg. a 

Bestemmelse af den bestemte ørreds årlige længdeforøgelse:

Y = - 10 + 21,8

Y = 11,8

Den bestemte ørreds årlige længdeforøgelse er 1,8 cm/år

- men jeg er ikke sikker på at dette er korrekt? 

Jeg forstår derimod ikke opgave b? 

jeg takker dybt og beæret for den søde sjæl :D :* 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, y(x) angiver den årlige længdeforøgelse i cm/år for en ørred, hvis længde er x.

For en ørred, der er 10 cm lang, er den årlige længdeforøgelse da 11,8 cm/år.

b) Løs ligningen y(x) = 0 . En ørred hvis længde er ligningens løsning, bliver ikke længere.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2014 af Anar2 (Slettet)

a) Den første opgave a har du lavet rigtig da du blot sætter 10 ind på x'plads. 

b) Skal du sætte 0 på y's plads, hvorefter du skal isolere x. - Prøv nu at give en fortolkning af tallet 

Held og lykke, ellers spørge igen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den første opgave er netop ikke besvaret korrekt, se #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2014 af 123434 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2014 af Anar2 (Slettet)

Jo. Det er rigtigt. 

Da y giver forøgelsen og x er antal cm. Så man skal sætte 10 ind på x's plads. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er da korrekt, men trådstarters svar på opgavens spørgsmål i #0 var ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2014 af Anar2 (Slettet)

Præcis. Jeg tror det er tastefejl han har lavet der. 

Men ellers er han jo på den rigtig vej. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2014 af Mallingg (Slettet)

#7

Lol.. Tror ikke at du kan vinde over Andersen11

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2014 af Anar2 (Slettet)

Det gælder ikke om at vinde eller tabe, men blot om at lære fra  sig. 

Forresten vandt jeg her over Andersen 11- så prøv at læse hele diskussionen igennem:) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2014 af lvr34 (Slettet)

#9

Opgaven er vel ikke lavet rigtigt, når det endelige svar er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. januar 2014 af Anar2 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. januar 2014 af lvr34 (Slettet)

#11

Det er kun trådstarter der ved, om der er tale om en tastefejl eller ej. Alt andet lige, så er der også den mulighed, at opgavens formulering er blevet fortolket forkert, og derfor er det fint at bemærke, at opgaven som udgangspunkt er lavet forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. januar 2014 af Anar2 (Slettet)

Nej. Det skal man neptop ikke. 

Man ikke ikke skrive at hele opgaven er forkert, når det ikke er det.  Og opgavens formulering er heller ikke blevet fortolket forkert. 

Men lad være med at diskuterer så meget, da vi ingen vej kommer. Men alligevel, prøv at se her: 

Y = 11,8

Den bestemte ørreds årlige længdeforøgelse er 1,8 cm/år ( Se her: Det er tastefejl, han har ikke skrivet et 1 tal mere er der ikke). 


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. januar 2014 af lvr34 (Slettet)

#13

Hvis der er tale om en tastefejl, så kan trådstarter blot se bort fra rettelsen, og så er der ingen problemer. Men hvis opgaveformuleringen derimod er blevet misforstået, og resultatet rent faktisk er forkert, så er der til gengæld et problem. Derfor er det fornuftigt nok at bemærke det forkerte resultat, i stedet for at antage, at der tale om en tastefejl og derfor skrive, at resultatet er korrekt, når det ikke er det.


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. januar 2014 af Anar2 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. januar 2014 af lvr34 (Slettet)

#15

I min optik er det mere forvirrende at skrive, at et angivet resultat er korrekt, når det ikke er det.


Brugbart svar (0)

Svar #17
14. januar 2014 af Anar2 (Slettet)

Hvis du sidder med en opgave i flere timer og du har formuleret opgaven rigtig og har også lavet opgaven korrekt, 

Er det så ikke forvirrende, at få at vide at du har lavet opgaven forkert pga.. en almindelig tastefejl.. End du bliver fortalt, at du har lavet opgaven  rigtig, men til sidst har du lavet en tastefejl. 


Brugbart svar (0)

Svar #18
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13, #17

Da jeg skrev svaret i #1 var det for mig klart, at trådstarter til sidst havde trukket ørredens længde på 10 cm fra den beregnede y-værdi, dvs. at der var tale om en fejlfortolkning af betydningen af den lineære funktion.

Trådstarter giver et resultat som svar på opgavens spørgsmål, og spørger SP, om resultatet er korrekt, og jeg kunne kun svare, at det ikke var korrekt, med begrundelsen givet i svar #1.

Når du så blankt svarer i #2, at det er korrekt, følte jeg det nødvendigt at korrigere dit svar med henvisning til det tidligere svar i #1. Det vil være misvisende, både over for trådstarter, og over for andre, der senere måtte læse tråden, hvis der ikke gøres opmærksom på dette.

Hvorvidt trådstarter lavede en tastefejl eller en logisk fejl vil stå hen i det uvisse, men vi kan da godt være imødekommende og antage, at der var tale om en tastefejl. Pointen var dog, at svaret, som det var leveret i #0, ikke var korrekt.

Trådstarter skriver selv, at han slet ikke forstår spørgsmål b. Det synes derfor ikke fuldstændig fjernt, at trådstarter måske også havde svært ved at forstå den første del af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. januar 2014 af Anar2 (Slettet)

Godt du selv kom Andersen. 

Men han har jo i princippet lavet opgaven korrekt, så hvorfor skrive, at han ikke har lavet opgaven korrekt. Man kan da bare skrive, at du har lavet opgaven rigtig, men prøv at kigge på dit endelig resultat pga. tastefejl. 

Han ikke sprugt om hans svar er korrekt, han har skrevet, at han er usikker- 


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. januar 2014 af Anar2 (Slettet)

Når man som Andersen skriver, det rigtig resulatat, skal man altså også skrive, at du har lavet en tastefejl. 

For jeg er sikker på, at det vil gøre personen forvirret, hvis personen sammenligner sit resultat og Andersens resultat, da han også har fået 11.8 men har bare lavet almindelig tastefejl. 


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.