Matematik

parabel med en konstant

14. januar 2014 af KeyzerP (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.........jeg har et fået et spørgsmål, jeg ikke selv kan regne ud......håber I kan hjælpe  ;)

parabel med en konstant på -0,465 og skæringer af X-aksen i punkterne 29,99 og 16,79

Mvh

Thomas


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2014 af peter lind

Hvis rødderne i parablen er r1 og r2 kan polynomiet skrives som c(x-r1)(x-r2)  c kan findes ud fra oplysningen om konstanten


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at et 2.-gradspolynomium med rødderne r1 og r2 har forskriften

p(x) = a·(x-r1)·(x-r2)

Hvis der med "konstant" menes konstanten c i det sædvanlige udtryk ax2 + bx + c, indsætter man rødderne r1 og r2 og kan så bestemme værdien af a.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2014 af SuneChr

(I)   a·16,792 + b·16,79 - 0,465  =  0
(II)  a·29,992 + b·29,99 - 0,465  =  0


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

... eller (via #2)

c = -0,465 = a·r1·r2 = a·29,99·16,79

og dermed

p(x) = -(0,465/(29,99·16,79)) · (x - 29,99) · (x - 16,79)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2014 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

(Man nikker her genkendende til de skjulte epakter og gyldental i polynomiet i #5).


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2014 af SuneChr

  R       # 6      Delmængden   Q ⊆ R   er en gave til menneskeheden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Den tyske matematiker Leopold Kronecker tilskrives dette citat

"Die ganzen Zahlen hat der liebe Gott gemacht, alles andere ist Menschenwerk."


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2014 af SuneChr

# 8
Pudsig tanke, at mennesket da har syntetiseret tallene og der liebe Gott lagt op til analysering.

 


Svar #10
15. januar 2014 af KeyzerP (Slettet)

Hej

Det fatter jeg minus af.........er der ikke bare et svar !!

Det er ikke forklaringer jeg skal bruge......det er bare til en gåde, jeg har fået  ;)

Det skulle nemlig gerne kunne skrives ind og tjekkes på denne her hjemmeside... 

http://geocheck.org/geo_inputchkcoord.php?gid=6108472c8a4da6a-96a7-447a-bfc1-7e5c54514aba

Mvh

Thomas


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. januar 2014 af peter lind

Den pågældende side kræver nogle koder jeg ikke har. Se på de første svar. De sidste svar er ikke relevant for opgaven


Svar #12
15. januar 2014 af KeyzerP (Slettet)

øv......hvis ingen her inde kan regne det ud......så finder jeg aldrig ud af det.........men tak for hjælpen alligevel  

;(


Svar #13
15. januar 2014 af KeyzerP (Slettet)

det skulle meget gerne blive til nogen koordinater............


Skriv et svar til: parabel med en konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.